Víztiszta polikarbonát lemez

6190 Ft /m2 (bruttó)

  Kérjen ajánlatot!

  A polikarbonát lemez megoldást kínál mindenféle kerti és lakóépület kivitelezésekor olyan feladatokra, ahol fényt kell beereszteni, hő és hang szigetelni kell, erős és strapabíró, de kedvező áru anyagra van szükségünk.

  • könnyű, súlya csupán fele az üvegének, sűrűsége 1,20g/cm3
  • nagyon jó hő és hangszigetelő, Hőátbocsátása: 3 W/m2K
  • várható élettartama kültéren 15-20 év
  • hőtágulása 0,065 mm/m°C
  • olvadáspontja ~ 140-150 °C
  • gyulladáspontja 450 °C
  • fényáteresztése víztiszta 90%, bronz 49%
  • vastagsága 10mm és 16mm
  • színe víztiszta és bronz
  • hidegen is jól hajlítható, rendkívül rugalmas
  • táblák szélessége 1050mm és 2100mm
  • hosszmérete 7m-ig.
  • súly: 1,7 kg/m2

  A légkamrás polikarbonát lemezek kereskedéseinkben kaphatóak színezett és víztiszta változatban is. Az üregkamrás megoldásnak köszönhetően valóban kiváló a hőszigetelése és könnyű a súlya. Az üregkamrás polikarbonát lapokat használhatjuk sík és íves formában, épületek előtetőjéhez, teraszok, télikertek és medencék fedéshez, sáv, felül, valamint oldalbevilágítóként. A polikarbonát lemez továbbá alkalmas buszmegállók, átvilágító mennyezetek és gépkocsi beállók, kerti sütögetők, pergolák kialakításához, lefedéséhez.

  Tábla méretek:
  – szélesség: 105, és 210 cm
  – hosszúság: 1/2/3/4/5/6/7 méter
  – vastagság: 10 és 16mm

  Polikarbonát méretre vágása üzleteinkben ingyenes.

  Polikarbonát lemez megadott szélességi és hosszúsági méretekben kapható, de a táblák hosszát méretre tudjuk vágatni. A vágáshoz szükséges paramétereket a rendeléskor meg kell adni.

  A leeső darabot természetesen szintén leszállítjuk.

  Komplett polikarbonát előtető rendszer igénye esetén kérje egyedi ajánlatunkat, kérése esetén a kivitelezésben is a segítségére leszünk.

  HOGYAN SZERELJÜNK POLIKARBONÁTOT
  Hogyan szereljük a polikarbonátot?
  Szerelés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a felhasználandó lemezről! (Teherbírás, alátámasztások, fényáteresztés, stb.)

  Fontosabb információk, kérdések
  A leggyakrabban használt anyag a 10mm vastag Polikarbonát lemez.
  Általános alátámasztás (szarufa) kiosztás 70 centiméterenként ( a szélességgel osztható, szimmetrikus kiosztás), de 105 centiméterenként is szerelhető szem előtt tartva a terhelhetőséget! Pl. 250-300 cm hosszúság felett ajánljuk a kereszttartó behelyezését vagy a 70 cm-es kiosztást!
  A fenti kiosztás lehetővé teszi, hogy a toldások alátámasztáson (szarufán) történjenek, így nem látszik az illesztés.
  A cellák mindig a szarufákkal párhuzamosan, lejtés irányba nézzenek-Ez az irány segít a nedvesség elvezetésében. Amennyiben keresztben helyezzük fel a lemezeket, az esetlegesen bejutó nedvesség nem tud kiszellőzni és a polikarbonát lemez elszíneződik, elkoszolódik.
  A lemezek rögzítését mindig célszerű leszorító profillal megoldani. A rögzítés hatlapfejű önfúró csavarral és neoprénes alátéttel történik 30 centiméterenként. A leszorító profil két oldalába szükséges az EPDM gumi tömítés, mely időtálló és vízzáró, segíti a lemez mozgását miközben tömít is. A lemezek középső részénél, ahol nem használunk leszorító profilt, ott vízhatlan leszorító kupakot kell a csavarokon alkalmazni 50 centiméterenként.
  Abban az esetben, ha a toldást nem tudjuk az alátámasztáson megoldani, szükséges a polikarbonát „H” toldó profil alkalmazása.Sajnos ez nem teljesen vízzáró és nem is merevíti kellőképpen a lemezeket.
  A lemezek nyitott kamravégeit le kell zárni! Az alsó végeket pára áteresztő szalaggal, a felső végeket pára záró szalaggal ragasszuk le! A szalagok segítenek a bent rekedt nedvességet „kiszellőztetni” és így gátolják a koszolódást és penészesedést.
  A szalagok nem UV állóak. A lemezekre a szalagot követően az alsó részre ALU vízorros profilt, a felső részre ALU „U” profilt kell helyezni.
  Falcsatlakozásnál még mindig a bádogozás a legelterjedtebb megoldás, de ha eső védett helyen van (pl. eresz alatt), akkor elegendő a lezáró ALU „U” profil.
  A szerelés végeztével távolítsuk el a védőfóliát!
  A lemezek tisztításánál kerülni kell a dörzsölő hatású szereket. Legjobb a szappanos, habos víz, melyet bő vízzel távolítsunk el!


  Telefon: +36301969805
  E-mail: info@norlandfatelep.hu